VESNA ŠKARE OŽBOLT:

'Između Ivića Pašalića i Sanadera nema razlike'

17.12.2009 u 16:25

Bionic
Reading

Neovisna predsjednička kandidatica Vesna Škare-Ožbolt danas je za boravka u Splitu rekla kako dio novca iz predizborne promidžbe ulaže u humanitarne svrhe pa je danas tako 20-ak zimskih deka i hranu darovala beskućnicima u splitskom prihvatilištu, kojih je ondje, kako je rečeno, 30-ak.

To su najugroženiji beskućnici koji nemaju ni osobne isprave, ni dom, ni obitelj, a nisu zaštićeni ni zakonom, rekla je Đordana Barbarić, predsjednica nevladine udruge Most koja se u Splitu brine za to prihvatilište. Dodala je da je takvih beskućnika u Hrvatskoj evidentirano oko 700.

Škare-Ožbolt je, potresena, rekla kako nije znala za tako teško stanje tih beskućnika. "To su živi ljudi koji ne postoje. To je strašno", kazala je. Na novinarska pitanja o mogućem povratku u politiku Ive Sanadera rekla je kako se on može vratiti u Hrvatski sabor te da je to "stvar HDZ-a"

"Sanader se ima pravo vratiti kao saborski zastupnik jer mu je mandat izravan i neprenosiv. On to može iskoristiti. Međutim, pitanje je stranke što će učiniti u ovim vremenima kad se otvaraju afere i kad puno toga upućuje da je bilo naloga koji su nekakav povod za afere", kazala je Vesna Škare-Ožbolt

Podsjetivši na svoj razlaz sa Sanaderom 2006., kad je smijenjena s dužnosti ministrice pravosuđa, ponovila je da je prva prepoznala neke čudne znakove ponašanja i, kako je rekla, jedina je političarka koja je tada Sanaderu rekla - ne. Da sam slušala neke njegove naloge, vjerojatno bih danas prošla kao neki ministri protiv kojih se sada vodi istraga, istaknula je Škare-Ožbolt.

Na novinarski upit koji su to bili Sanaderovi "čudni znakovi ponašanja", kazala je da je dobivala "neke direktive što treba napraviti, a što ne. Pritom je trebalo potpisati neke papire koje je poslije potpisala moja nasljednica na dužnosti ministrice pravosuđa Ana Lovrin", dodala je.

"Danas kad gledam lidere u ovoj zemlji i kako se koristila i zloupotrebljavala politička moć, nažalost moram konstatirati da, primjerice, između Ivića Pašalića i danas Ive Sanadera nema nikakve razlike", rekla je.

Vesna Škare-Ožbolt je najavila da će 23. prosinca objaviti financijske podatke o svoj predizbornoj promidži.

U sklopu predizborne promidžbe danas je posjetila Imotski, Šestanovac, Zagvozd i Visoku poslovnu školu u Dugopolju kod Splita.